Costuri pentru lucrari in regie proprie sau cu personal necalificat!

Instalatiile nu sunt pentru toata lumea. Diviunea muncii a fost inventata tocmai pentru ca fiecare om sa faca lucrurile la care se pricepe mai bine. Eficienta, costurile si stresul rezultat atunci cand lucrarile sunt facute de specialisti sunt diferite. Haideti sa vedem insa ce se poate intampla cand reparatiile si instalarile nu sunt facute de profesionisti. Vom trece intentionat peste cazurile dramatice de care se ocupa campaniile de informare sociale. Una din marile probleme ale celor care cred ca pot repara o chiuveta sau monta o teava este de fapt lipsa sculelor.

Uneltele potrivite fac munca mai usoara.

Experienta celor care se ocupa cu aceasta meserie, fata de cineva care foloseste un cleste in medie o data pe an, are un rol foarte important in determinarea calitatii, rezistentei si costurilor unei lucrari. Sa luam de exemplu montarea unui robinet, o treaba aparent simpla dar care ne-a dat batai de cap de atatea ori. Etansarea nu e corecta si pica apa sau trebuie sa mergem prin vecini sa cerem o cheie potrivita. Fitingurile nu se potrivesc.

 

diy14

La costurile unei astfel de lucrari trebuie sa luam in calcul si timpul in care apa calda/rece sta oprita pentru noi ori mai rau, pentru toata scara. Eventualele inundatii provocate de reparatiile facute in regie proprie si fara ajutorul unui specialist. Timpul pe care il pierden si stresul la acre ne supunem noi si familia noastra (eventual si vecinii) pe perioada lucrarii. De multe ori curatenia care trebuie facuta in urma unei lucrari realizate impropriu
depaseste si ea ori asteptare.