Cele mai frecvente greseli pentru care va trebui sa chemati instalatorul!

Reamenajarea unei bai sau o conducta care curge sunt motive intemeiate pentru a chema un instalator. Dar uneori suntem nevoiti sa chemam un specialist dupa ce noi facem cateva greseli stupide pe care nu le mai putem repara. Acest articol isi propune sa identifice aceste greseli pentru a evita efectele lor. Astfel vom suna la insalator atunci cand e cazul si nu pentru o problema aparuta din neglijenta proprie..

gunoi instalatii1. Nu folositi chiuveta pe post de cos de gunoi.

Resturile menajere trebuie aruncate la cosul de gunoi si nu in chiuveta. Sunt cateva motive pentru care lucrurile trebuie sa fie facute asa si nu altfel. Cel mai evident este infundarea conductelor ce asigura scurgerea chiuvetei. Coji si seminte de pepene, coji de cartofi si frunze sunt lucrurile des intalnite de instalatori in conductele de la chiuveta.

2. Spijinirea unor greutati prea mari pe instalatiile sanitare.

Fie ca sunt baterii de baie, seturi de dus sau alte conducte de apa, nu spijiniti lucruri de ele. Rolul acestora nu este de cuier sau suport universal, chiar daca unele poarta o denumire asemanatoare. Incarcarea suportului de dus cu sampoane, geluri de dus si alte lucruri nu este indicata. Deasemenea, scurgerea de la cada nu trebuie folosita pentru a ne sprijini picioarele.

3.Conexiunile improprii

O problema ceva mai tehnica da pe care multi dintre cei care fac lucrari in regie proprie nu o cunosc. Conectarea diferitelor tipuri de metale în conductele de instalații sanitare , cum ar fi din oțel și cupru , necesită cuplarea corectă. Fără ea metalele pot coroda rapid la conexiune, aceasta se numește coroziune dielectric . " Coroziunea se poate dezvolta și închide conducta . Instalatori știu si folosesc conectarea a două metale diferite prin utilizarea unei uniuni dielectrice speciale. Conectarile dielectrice separa cele două metale cu o șaibă de cauciuc și manșon de plastic astfel încât acestea să nu se atingă între ele

vas wc4. Aruncarea jucariilor sau a altor obiecte in vasul de toaleta.

Fiecare instalator veteran are o poveste despre un telefon primit seara acasa pentru că o familie aruncat ceva nepotrivit sau bizar în toaletă.  Oamenii in general si copiii in special arunca orice in toaleta. Daca o jucarie de exemplu infunda conducta de evacuare, atunci trasul apei la toaleta inseamna o revarsare nu tocmai placuta de apa si reziduuri in baie si chemarea de urgenta a instalatorului.

5. Aruncarea materialelor de constructii in chiuveta sau la toaleta

Probabil  simti un mare sentiment de realizare, după  incheierea unui proiect Do – It-Yourself, cum ar fi  astuparea unei găuri în pereți sau o mana de vopsea in  camera. Golirea materialelor de construcții în chiuvetă va poate forta sa dati telefon la instalator, deoarece materialele se pot întări în scurgere și bloca astfel fluxul apei. De cele mai multe ori, lichidul se duce pe apa sâmbetei și solidele rămână în urmă. Ce urmeaza va puteti inchipui.

dus6. Fortarea, apasarea sau impingerea fortata a bateriilor nu opreste scurgerile.

Bruscand robinetul de la baie sau bucatarie nu veti rezolva niciodata picaturile enervante care se scurg prin baterie. Cel mai probabil veti reusi sa rupeti robinetul si din nou veti fi nevoiti sa chemati instalatorul.

7. Strangeti prea tare fitingurile? Nu e tocmai recomandat.

Strangerea si astfel fortarea peste masura a fitingurilor poate duce la ruperea lor. In special partile de plastic sau crom crapa foarte repede la depasirea presiunii obisnuite exercitate asupra lor. Chiar daca imbinarile dau senzatia ca nu sunt stranse suficient si apa picura, uneori mai multa forta de strangere poate dauna.

8. E usor sa desfaci si mai greu sa pui la loc.

Foarte important in lucrarile realizate asupra unei instalatii sanitare este ordinea desfacerii componentelor sale. Aceasta foloseste la finalul lucrarii cand toate elementele trebuie montate inapoi in aceeasi ordine. Omiterea unor pasi poate duce la destabilizarea instalatiei si la aparitia de scurgeri.